Siri har lært, at hvis man løber for fuld kraft ned i lågen, så går den op. Ret upraktisk opdagelse, synes vi. Så hullerne der holder lågen, skulle bores dybere. Men i fredags afleverede vi vores boremaskine i Højbjerg hos Tomas og Dina. Heldigvis havde en af Kåres kollegaer, som bor i nærheden, en vi kunne låne, så Kåre låner den, borer huller og går op med boremaskinen igen.
Da han kommer hjem, møder jeg ham ude i køkkenet, hvor han er ved at smøre en nybagt bolle. Henkastet kommer det så, efter et par andre småbemærkninger: "Jeg hilste i øvrigt på en snog på vejen hjem."
Sådan en oplysning skal ikke komme henkastet efter et stykke tid! Den skal komme i det øjeblik man er kommet ind af døren og helst før.
Så sandalerne på, hunden i snor og så ellers op af bakken. Og ganske rigtigt, der lå en lille, bitte snog. Omkring 20 cm lang, var den. Den lå midt på vejen, og jeg kunne altså ikke bære tanken om at en bil ville komme forbi og køre den over, så den måtte flyttes ind til siden. "Vores" snog var helt sort, bortset fra nakkepletterne, men ellers passer størrelsen på billedet godt nok.
Jeg ved jo godt at snoge ikke er farlige, men de kan altså godt bide selvom de ikke er giftige, så jeg havde ikke ligefrem lyst til at stikke fingrene ned i den. Men efter et par forsøg med et blad, fik jeg den endelig op på min jakke og satte den ud i vejkanten, lige op mod skoven. Så håber vi den får fundet et sted at gå i dvale for vinteren.
Nu har jeg så lige læst lidt om de kære snoge. Den vi fandt er helt nyklækket. De bliver nemlig først udklækket i midten/slutningen af september, og hvis det er kold, så går de i dvale med det samme, ellers bliver de oppe lidt og får noget at spise. De er først kønsmodne efter hhv. 3 og 4 overvintringer, og en voksen snog kan blive op til 135 cm lang her i Danmark. Og bare lige for en god ordens skyld: Snoge, og alle andre krybdyr og padder, er totalfredede i Danmark!
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home