tirsdag den 27. maj 2008

Havetid

Så er det den årstid hvor man tilbringer det meste af fritiden i haven. Her ser der efterhånden næsten fornuftigt ud, men vi mangler stadigvæk lige at få styr på det sidste hjørne af haven, hvor vi skal have sat tørrestativet op. Der skal graves huller og leges med beton. Det kan være vi når noget i weekenden.


Sådan ser rigtige sommerfødder ud. :)

Men det kommer nok lidt an på min ryg. Jeg var ved lægen med den i går og hun sendte mig videre til en fysioterapeut. Og han havde heldigvis en tid i dag. Et par af ryghvirvlerne havde forskubbet sig lidt, så de blev presset på plads. Nu håber jeg bare det hjælper. For det har godt nok ikke været sjovt de sidste par uger.


Stedmoderblomster i en særdeles flot udgave.

søndag den 25. maj 2008

Biersted

Jeg var i Biersted torsdag og fredag. Det er nemlig sommetider en smule kedeligt at have barselsorlov, så jeg tog hjem til mor og far. Og jeg tror nu også de var ganske godt tilfredse med at have barn og barnebarn på besøg. Nok specielt barnebarn. :)


Mit barndomshjem.


Baby på bordet. Hun skulle da ikke ligge for sig selv. I øvrigt noget meget lækkert mad: Stegt laks med nye kartofler, dampede asparges, agurkesalat og hollandaisesovs.


Hvem hygger sig mon mest?


Mormor og Ellen er ude at se på bedriften.


Og så lige en lille Gjøltrold eller to.

Baby sælges

Nej, det er ikke Ellen der er til salg. Men vi overvejede det lidt i går aftes og da der ikke var nogen relevant kategori på dba.dk ville vi sætte hende til salg på eBay. Der er alligevel så meget underligt.

I dag læser jeg så på tv2.dk og politiken.dk, at et tysk forældrepar har fået frataget forældremyndigheden over deres 7 måneder gamle barn - fordi de havde sat det til salg på eBay til 1 euro. Teksten lød: "Min næsten nyfødte baby er til salg - den skriger for meget. Det er en drengebaby - næsten 70 cm lang."

Og så fik vi vist for alvor slået fast at de tyske myndigheder virkelig ikke ejer for 5 øres humoristisk sans!


Ellen, 9 uger - nu er hun begyndt at savle, så der er sat gang i en større produktion af savlesmække

For ikke længe siden blev tre drenge på 10-12 år sat til salg på dba.dk. Overskriften lød: "Dovne hvalpe sælges". Der stod i teksten, at de var i lømmelalderen og havde brug for en fast og kyndig opdragelse og at de i øvrigt var vaccinerede og vant til heste og katte. Den annonce blev godt nok også fjernet, men i det mindste ikke med tvangsanbringelser til følge.


TV2, Ville sælge baby på eBay for 7,5, 25. maj 2008
Politiken, Forældre satte baby til salg på nettet, 25. maj 2008

onsdag den 21. maj 2008

Barnedåb

Det går stille og roligt i Ulstrup. Vi har fået sat georginerne i jorden og jeg kan se at blåmejserne har bygget rede INDEN i gadelygten. Det må da være ubehageligt om natten.

I går eftermiddags var præsten på besøg. Vi skulle lige have planlagt en barnedåb. Så Ellen skal døbes 22. juni klokken 10.15 her i Ulstrupbro Kirke. Lillesøster Ane skal bære Ellen og så må vi se om hun vil opføre sig fornuftigt. Det er ikke sikkert, når hun nu skal tidligt op. :)

I går aftes så vi Indiana Jones and the Last Crusade. Kåre går nemlig vist og glæder sig lidt til på fredag hvor han skal ind og se Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull sammen med alle kollegaerne. Mig og Ellen bliver bare hjemme og venter til den kommer på DVD.


Vores to piger er gode venner.

fredag den 16. maj 2008

Vibeke Mannicke er altså bindegal

Hvis jeg kommer som patient til en kvindelig indhyllet læge og skal have en gynækologisk undersøgelse med al den seksualitet, mit underliv måtte emme af, så ville jeg føle mig betydeligt mere intimideret af hende end af en mandlig læge.
Vibeke Mannicke, Politiken
Hun mener ikke, at man kan føle sig sikker på at en læge med tørklæde vil yde kristne eller kvinder den optimale hjælp i alle situationer.

"Al den seksualitet, mit underliv måtte emme af"! Den lader vi lige stå for sig selv.

Og så ville jeg godt nok være fornærmet, hvis jeg var en muslimsk læge. Tænk at blive mistænkeliggjort i den grad, bare fordi jeg var muslim. I Vibeke Mannickes verden er der vist kun en person der duer, nemlig Vibeke Mannicke.

Hvordan er der nogen der kan tage den kvinde seriøst? Jeg forstår det simpelthen ikke.

torsdag den 15. maj 2008

Smil!


Når fotografen er væk, smiler baby.

Fotografbesøg

I dag har mig og Ellen haft besøg af en fotograf. Sådan en rigtig paparazzi - i hvert fald hvis man skal dømme efter den linse han havde på sit kamera. Jeg tror han kunne have set forskel på en han- og en hunmyg på 500 meters afstand.

Men han skulle i hvert fald tage billeder af os til næste nummer af LedSager, Gigtforeningens medlemsblad. Det udkommer i 75.000 eksemplarer og det er sådan lidt skræmmende at tænke på.

Ellen startede dagen med at storgrine til mig sådan som hun plejer, men da fotografen så kom stak hun i at skrige. Så enten skriger eller sover hun på samtlige billeder - og han tog mange. Rigtig mange.

Så det bliver spændende at se...

tirsdag den 13. maj 2008

Ansigtsudtryk

I dag har jeg været i mødregruppe for første gang. Og Ellen har holdt en dreng i hånden for første gang. :) De lå ved siden af hinanden i en sofa og pludselig kunne vi se at de lå og holdt hinanden i hånden. Og så er mit kamera ikke kommet endnu. ØV! Men hvor var de dog søde, de to små.


2 minutter af Ellens liv, 5 uger gammel

mandag den 12. maj 2008

Varmt!

Der sker ikke så meget.

Natten til fredag oplevede vi for første gang en unge, der ikke gad sove. Klokken 4 fik hun noget at spise og så skulle der ellers bare ske noget. Møgunge!

Fredag var vi til min mormors 85 års fødselsdag i Thisted. Det var så hyggeligt at se alle de gamle mennesker være så glade for at få lov til at sidde med Ellen. Og Ellen opførte sig heldigvis eksemplarisk.


Fire generationer samlet.

I går var vi til min fætters børns 18 års fødselsdage. Heldigvis bor de lige på den anden side af Randers, så der var ikke så lang en køretur som til Thisted. For det var da godt nok varmt... Men en rigtig hyggelig dag med næsten hele familien samlet - vi savnede dig, Pia. Og Ellen blev endnu engang godt forkælet. Hun fik både et legetæppe, sengetøj, en spencernederdel og to par yndige trusser med flæser - hvis nu nederdelen skulle blæse op. :)

I dag skal jeg vist i haven og have sat nogle porrer ud. Nu er vejret vist ved at nærme sig noget hvor man tør plante noget i haven igen. Hvis jeg ellers kan få lov for Ellen. Hun er godt nok noget af de mest opmærksomhedskrævende i dag.

fredag den 9. maj 2008

Hurra

Hurra for mormor, der bliver 85 i dag. Hurra for Moster, der har fødselsdag i dag. Hurra for Dina, der har fødselsdag i dag. Og HURRA for mig, for jeg får et nyt kamera med posten tirsdag eller onsdag!

tirsdag den 6. maj 2008

Kamera

ØV! Vores kamera er gået i stykker. Det kan det simpelthen ikke være bekendt. Når man forsøger at tænde kameraet går linsen halvt ud og bliver siddende i den position. Hvis man prøver at slukke kameraet igen, går linsen ind og halvt ud igen. Den eneste måde vi har fundet at få linsen ind på, er at trykke på knappen for at se billeder. På den måde går linsen ind og man kan slukke kameraet.

Så nu skal det sendes ind til forhandleren og så må vi se hvad de kan gøre. Det er da ikke til at leve uden et kamera!

søndag den 4. maj 2008

Kuglegrill

Så! Nu har vi også en kuglegrill. Den billigste fra Fakta og det er godt nok også noget ringe blik. Man skal i hvert fald passe på at man ikke skærer sig på luftindtaget. Men den virker. I hvert fald fik vi en glimrende skinkeculotte fra den i går. Og kullene gik også ud ved at lukke luftindtaget. Så helt elendig er den ikke.


Det ser da meget tilforladeligt ud, ikke?

Ellers gik dagen i går i haven. Der skulle luges lidt, spredes kompost og sættes kartofler. Jeg har simpelthen forspiret de kartofler helt perfekt, jorden er lun og luftig og iblandet god kompost. Så der bliver masser af gode kartofler til os.


Ren hygge

Siri har fået det meget bedre. Hun får nogle smertestillende piller og de har helt sikkert hjulpet. Nu opfører hun sig som den gode, gamle Siri. Vi håber virkelig at hun undgår at få problemer med nervebanerne og at pillerne kan holde hende smertedækket uden for mange bivirkninger. Men lige nu er hun glad.

fredag den 2. maj 2008

Spondylose

Dyrlægen ville gerne have taget nogle billeder af ryggen og hofterne, så Siri blev lagt til at sove. Og det passede bestemt ikke damen. Hun måtte have dobbelt dosis, før hun ville give sig hen til Morpheus.

Jeg kørte ned for at handle og da jeg kom tilbage tog dyrlægen mig med ind for at se billederne. Og der var desværre ikke skyggen af tvivl: Siri har spondylose. Der er mindst tre hvirvler der er helt vokset sammen og et fjerde der er ved at vokse sammen. Det er desværre der hvor nervebanerne til bagbenene går. Så hvis det begynder at trykke på nerverne der, kan vi risikere at hun bliver lammet i benene.

Vi fik smertestillende piller med hjem til de næste tre uger og så skal vi snakkes ved om 10 dage om hvordan det går. Og jeg måtte endelig ringe hvis der var nogle spørgsmål eller jeg var i tvivl om noget.

Så vi er naturligvis meget kede af det. Jeg prøver at huske at mange hunde får et godt og langt liv med spondylose, men det er lidt svært.

torsdag den 1. maj 2008

En forårsdag ved Hald

I dag har vi været på et uofficielt minievent ved Hald Sø. Altså en geocachingtur. Desværre måtte vi tage afsted uden Siri, da hun næsten ikke kan rejse sig op. Vi ved simpelthen ikke hvad der er galt, men efter en telefonsamtale med en dyrlæge er hun blevet sat på panodil og så tager vi til vores egen dyrlæge i morgen tidlig. Stakkels kræ. Men Ellen var selvfølgelig med.


Panorama ud over Stangheden

Vi nåede ikke mere end 4 ud af de 19 caches der var lagt til lejligheden, men det var også nok til en god tur. Gennem Troldeslugten og ud over Stangheden. Der regnede godt nok lidt, men ikke nok til at det var trælst.


Far, får får får? Nej, får får ikke får, får får lam.

Stangheden er afgræsset af får og på denne årstid har får lam. Og sådan nogle lamseben er nu ret nuttede.


Et lille væltet træ. Stien går faktisk under stammen.

Da vi kom tilbage til Hald Hovedgård havde Ellen skidt sig selv op af nakken og mine bryster var så spændte, at de lignede et par Magdeburgske halvkugler! Og det passede ikke damen at skulle have skiftet alt tøjet i en hal med 10 graders varme. Men det var ligesom ret nødvendigt.

Vi havde nu en god tur selvom Siri lå i Ulstrup. Da vi kom hjem måtte vi godt nok også lige tage en lille lur, natten havde været lang med en hund der lå og pev af smerter. Og når vækkeuret så endda ringede på sådan en helligdag, så var det altså nødvendigt med en lille morfar.

Men skulle I en dag have lyst til lidt frisk luft og motion, så er området ved Hald Sø altså ikke at foragte.

Rabarberkager


Hjemmekomponerede rabarberkager

Lige en opskrift på rabarberkager, som jeg komponerede den anden dag. De er nemme og gode.
  • 100 gram margarine, flydende er fint
  • 200 gram sukker
  • 2 æg
  • 100 gram mel
  • 120 gram kokos
  • et par rabarberstængler eller tre
Æg og sukker piskes, mel, sukker, margarine og kokos blandes i. Rabarberne skæres i skiver og vendes i dejen. Hæld dejen i små papirsforme, de skal ikke fyldes mere end 2/3, da de hæver. Bag dem godt 20 minutter ved 200 grader. De skal være pænt gyldne. Og de smager bedst når de er kolde, selvom de godt kan spises direkte fra ovnen.