søndag den 30. september 2007

Siri har lært, at hvis man løber for fuld kraft ned i lågen, så går den op. Ret upraktisk opdagelse, synes vi. Så hullerne der holder lågen, skulle bores dybere. Men i fredags afleverede vi vores boremaskine i Højbjerg hos Tomas og Dina. Heldigvis havde en af Kåres kollegaer, som bor i nærheden, en vi kunne låne, så Kåre låner den, borer huller og går op med boremaskinen igen.

Da han kommer hjem, møder jeg ham ude i køkkenet, hvor han er ved at smøre en nybagt bolle. Henkastet kommer det så, efter et par andre småbemærkninger: "Jeg hilste i øvrigt på en snog på vejen hjem."

Sådan en oplysning skal ikke komme henkastet efter et stykke tid! Den skal komme i det øjeblik man er kommet ind af døren og helst før.

Så sandalerne på, hunden i snor og så ellers op af bakken. Og ganske rigtigt, der lå en lille, bitte snog. Omkring 20 cm lang, var den. Den lå midt på vejen, og jeg kunne altså ikke bære tanken om at en bil ville komme forbi og køre den over, så den måtte flyttes ind til siden. "Vores" snog var helt sort, bortset fra nakkepletterne, men ellers passer størrelsen på billedet godt nok.

Jeg ved jo godt at snoge ikke er farlige, men de kan altså godt bide selvom de ikke er giftige, så jeg havde ikke ligefrem lyst til at stikke fingrene ned i den. Men efter et par forsøg med et blad, fik jeg den endelig op på min jakke og satte den ud i vejkanten, lige op mod skoven. Så håber vi den får fundet et sted at gå i dvale for vinteren.

Nu har jeg så lige læst lidt om de kære snoge. Den vi fandt er helt nyklækket. De bliver nemlig først udklækket i midten/slutningen af september, og hvis det er kold, så går de i dvale med det samme, ellers bliver de oppe lidt og får noget at spise. De er først kønsmodne efter hhv. 3 og 4 overvintringer, og en voksen snog kan blive op til 135 cm lang her i Danmark. Og bare lige for en god ordens skyld: Snoge, og alle andre krybdyr og padder, er totalfredede i Danmark!

fredag den 28. september 2007

Så blev det vist min tur til at få lidt influenza - eller måske er det bare en forkølelse? Jeg ved det ikke, men jeg har det i hvert fald ikke ret godt. Jeg har nogle opgaver jeg burde lave, men jeg har mere lyst til at putte mig godt ind i et tæppe og se M*A*S*H. Indtil videre er jeg ikke kommet længere end til computeren.

Her sidder jeg så og undrer mig over at CD åbenbart vil gøre hvad som helst for lidt spalteplads: Jeg mener, Louise Frevert?

Jeg har stadigvæk kvalme og kaster op flere gange om dagen, nogle dage mere end andre. Jeg er efterhånden i 17. uge, så jeg synes godt snart det må stoppe. Jeg får akupunktur mod kvalmen, men jeg synes ikke rigtigt det hjælper. Men det er på den anden side ikke til at sige hvordan jeg ville have haft det, hvis ikke jeg fik akupunkturen.

onsdag den 19. september 2007

Så er det slut med at tage stofskiftemedicin! Når man bliver gravid ændrer ens stofskifte sig ret meget og når jeg har kunnet klare mig med så lav en dosis i godt 4 måneder nu, så mente Weeke at det var på tide at prøve uden. Så i aften skal jeg huske at lade være med at tage min medicin. :)

Ulempen er at jeg indtil videre skal have taget blodprøver hver uge i stedet for hveranden uge. Så jeg får virkelig set noget til laboranten hos min læge.

Jeg er ret glad for at prøve at slippe for medicinen, for jordemoderen sagde, at hvis ikke barnets vækst er god nok, så kan jeg risikere at blive sat i gang allerede fra uge 34. Og medicinen nedsætter jo netop stofskiftet og dermed væksten. Så kan jeg klare mig uden medicinen, så er det helt klart det bedste.

Men ellers har jeg kvalme og kaster op. Nu må det ellers godt snart tage at stoppe, jeg er trods alt i 16. uge nu. Men i det mindste går det vel over til marts.

Jeg er kommet godt i gang på studiet og jeg er slet ikke kommet bagefter endnu! Faktisk sidder jeg og læser noget til på fredag og jeg har lige snakket med min far om noget med afskrivning af nyanskaffelser. Bogen var ikke helt klar, så det var godt jeg lige kunne ringe og spørge.

Nå, ind og læse noget internationalt markedsføring...

Etiketter:

torsdag den 13. september 2007

Atlas of Creation er en bog skrevet af blandt andet en tyrkisk kreationist, og den bliver i øjeblikket sendt til præster og gymnasier i hele Danmark. Den er en stor kritik af darwinismen og mange advarer mod den.

Har du fået tilsendt en og vil du gerne af med den eller har du kendskab til nogen som vil, så er jeg meget gerne aftager.

onsdag den 12. september 2007

Jeg har et fag der hedder global kommunikation. I virkeligheden er det vist mest forretningsengelsk med noget kultur. Men i går havde vi de første timer i faget og underviseren lagde ud med en lille test om USA og amerikansk historie kultur. Hverken mig eller Kåre kunne alle svarene, er du bedre? Svaret står under spørgsmålet med hvid skrift, så du skal bare markere området. Hvis du vil se alle svarene på en gang, kan du bare trykke Alt+a.

Totalt antal af amerikanske præsidenter, incl. den nuværende?
43
Hvem var den første amerikanske præsident?
George Washington (1732-1799)
Antallet af stater?
50
Nævn de tre største amerikanske byer.
New York, Los Angeles, Chicago
Hvornår købte USA Jomfruøerne af Danmark?
1917
Hvornår blev forfatningen skrevet?
1787
I hvilken stat er Cleveland en stor by?
Ohio
Kunne USA være selvforsynende med olie?
Ja
Hvad er statsformen i USA? I Danmark har vi et konstitutionelt monarki.
Føderal republik
Hvad er de to kamre i to-kammer-systemet?
Senatet og repræsentanternes hus (The Senate and House of Representatives)
Hvornår gik USA ind i 2. verdenskrig?
8. december 1941, dagen efter angrebet på Pearl Harbor
Hvad hedder den længste flod i USA?
Mississippi
Hvad hedder det højeste bjerg i USA?
Mount McKinley
Er folkeskolen et føderalt eller lokalt anliggende?
Lokalt
Hvornår var den amerikanske borgerkrig?
1861-1865
Hvad står disse forkortelser for?
FBI - Federal Bureau of Investigation
DEA - Drug Enforcement Administration
NAFTA - North American Free Trade Agreement
CIA - Central Intelligence Agency
DIY - Do It Yourself

Var du god?

tirsdag den 11. september 2007

Så var vi til første jordemoderbesøg i går. Hun fortalte sådan set ikke noget nyt, men hun viste os hvor livmoderen når til nu - 3 fingerbredder under navlen. Så jeg kan godt forstå, at jeg synes jeg vokser lidt foran. Selvom mange jordemødre ikke vil det så tidligt i graviditeten (14+2)1, så hev hun alligevel doptoneren2 frem og lyttede efter hjerteslag. Og pludselig kunne vi høre en hurtig bankelyd. Det var vores barns hjerte der slog! (Jeg er gravid, jeg må godt sidde og tude lidt, når jeg skriver sådan noget.) Så den bette har det godt nok derinde. Men det er også godt nok, når den nu skal blive der næsten et halvt år mere.

Omend min lillesøster godt nok synes at marts er lige rundt om hjørnet. Men vi skal nå at sælge en hulens masse juletræer og jeg skal også lige nå et semesters undervisning og noget eksamens noget. Så jeg synes egentlig der er lang tid til.

1/ 14+2 betyder at det er 14 uger og 2 dage siden jeg havde sidste menstruations første dag. Et barn er fuldbåren hvis det bliver født mellem 37+0 og 42+0.

2/ En doptoner er simpelthen en lille scanner som udnytter dopplereffekten til at reflektere lyden af f.eks. et fosters hjerteslag. Dopplereffekten er den ændring, der sker i frekvensen af lydbølger, når kilden bevæger sig. Man kan let høre det, når en ambulance kører forbi - lyden ændrer sig meget alt efter om den kører mod en eller væk fra en.

tirsdag den 4. september 2007

Jeg glemte helt den anden dag, at skrive at vi faktisk så hele tre ræve på vejen hjem fra Grenå. I live, vel at mærke, ikke liggende i vejkanten.

Øj, hvor er jeg dog træt. Når man ikke er vant til det der med vækkeure, så er klokken 7 altså frygteligt tidligt at skulle op. Og i går var jeg først hjemme klokken 18, i dag "allerede" klokken 16. Og de næste dage bliver endnu senere. Og for jer som er nye eller som har glemt det, så startede jeg på uddannelsen til markedsføringsøkonom i går.

I går var jeg også en tur på akupunkturklinikken på Randers Sygehus, for at se om de kan hjælpe mig af med denne enerverende kvalme. I dag var jeg f.eks. 7 gange ude for at kaste op i løbet af tre timers foredrag. Det er altså irriterende!

Jeg fik stukket nåle ind mellem tæerne, i indersiden af foden og i halsen, men det har desværre ikke virket en masse endnu. På fredag skal jeg derind igen, så må vi se.

Men jeg er i hvert fald træt!

søndag den 2. september 2007

Fredag aften afleverede vi Siri, der hvor vi købte hende i sin tid. Vi var nemlig til bryllup i går, så hun skulle passes. Nu er vi så hjemme, men vi kan først hente Siri engang i aften. Og hvor er her dog tomt uden det dejlige kræ.

Normalt bruger hun alligevel det meste af tiden på at ligge ud i indkørslen, men bare det at hun engang i mellem lige kommer ind og tjekker om alt nu er i orden er altså hyggeligt. Og det mangler bare i dag.

Ganske vist har jeg fjernet hundehår fra min nysmurte bolle og der var da også hårkugler i det tøj jeg lige har taget ud af vaskemaskinen, men det er altså ikke det samme.

Jeg glæder mig til at min lille tøs kommer hjem igen. Og bare tanken om at jeg skal undvære hende fra tirsdag til lørdag i næste uge, er da slet ikke til at holde ud at tænke på!

Men det var nu et godt bryllup. Hyggelige mennesker og god mad, hvad mere kan man forlange? Bruden var helt i rødt og hun så knaldgodt ud. Vielsen foregik på en badebro lige ud til Kattegat og solen tittede frem i ny og næ. Maden var thailandsk og var virkelig værd at sætte tænderne i. Godt de havde opfordret til at tage mange gange og ikke bare nøjes med de obligatoriske to ture til buffeten.

Hvis du skal holde en lidt utraditionel fest, så var det thai-mad altså ikke dårligt. De kommer og laver det hele fra bunden på stedet og grøntsagerne er altså IKKE fra dåse. De hedder Thai House Catering og holder til i Kolding, men kommer i hele landet.

Og så er der studiestart i morgen. Man er lidt nervøs...