lørdag den 31. marts 2007

I onsdags var jeg på hospitalet igen og heldigvis er mine tal faldet lidt. Ikke nok, men lidt. Så vi aftalte, at jeg selv ændrer på medicinen om 14 dage og så skal jeg til kontrol igen i starten af maj.

Jeg har heller ikke så mange symptomer længere. Min hænder er ikke drivvåde og jeg har ikke samme uro i kroppen. Så det går klart den rigtige vej.

Etiketter:

fredag den 30. marts 2007

Vi har været på tur i dag. Først ned på biblioteket, hvor vi ikke kunne få lavet lånerkort endnu, da vi ikke har fået vores nye sygesikringsbevis. Klart nok, men det havde vi altså ikke lige overvejet.

Mens vi var inde på biblioteket blev Siri på det nærmeste overfaldet af børn. De havde lige fået fri fra skole og det var meget sjovere at snakke med den store hund end at stå og vente på bussen. Gad vide om forældre ikke lærer deres børn, at man ikke går hen til en fremmed, bundet hund? Okay, jeg ved godt at jeg også kan finde på det, men jeg er voksen og har en smule erfaring med at læse hundes signaler.

På biblioteket fandt vi en brochure om afmærkede gåture i skoven lige ved byen. Blandt andet er der en gammel lergrav og det ser rigtig hyggeligt ud på billederne. Så vi gik en tur og så på sagerne. Siri synes det var trælst i starten, hun ville vist hellere sove. Men da vi så kom rigtigt ind i skoven livede hun op.

Vi fandt en rygrad med påsat hofte! Jeg antager at det var fra et rådyr, men jeg er ikke helt sikkert. Det er lidt makabert at gå stille og roligt i skoven og så pludselig se en rygrad ligge i skovbunden!

Nu skal vi have tømt traileren og så er det vist det for i dag.

torsdag den 29. marts 2007

Jeg bliver mere og mere tilhænger af den minimalistiske tankegang. Så kan man bare lige smide sine ting ned i to flyttekasser og så er det det.

Men sådan er det ikke her. Hver gang man tror man har det sidste, så kommer man til at se oven over et skab og så er der en masse mere. Men nu tror jeg kun vi mangler rengøringstingene og malertingene og et par kasse sodavand. Så er vi vist ved at være der. Der skal bare liiiige gøres ordentligt rent!

Så er der nogen, der ikke ved hvad de dog skal få weekenden til at gå med, så bare sig til... :)

Men i morgen holder vi fri. I hvert fald lidt. Vi bliver i hvert fald i Ulstrup! Og Spar-købmanden i Ulstrup har et godt kartoffelrugbrød, så meget har vi da fundet ud af.

mandag den 26. marts 2007

Så bor vi i Ulstrup!

Jeg kan ligefrem se skoven, når jeg sidder ved min computer. Jeg har fået mit bibliotek, jeg har en have og skal have lagt kartofler og sået gulerødder. Jeg har et touch-pad komfur og et bryggers med masser af skabe. Og jeg har skvalderkål.

Men jeg har også en masse flyttekasser og en ordentlig gang rod!

Og vi har stadigvæk meget i Risskov, som vi skal have hentet. Og lejligheden skal gøres i orden. Og jeg kan slet ikke overskue den næste uges tid. Men mon ikke vi når det alligevel? Det håber jeg godt nok.

lørdag den 24. marts 2007

Nu har jeg efterhånden hørt så meget om root beer, så jeg bad Kåre om at tage en flaske med hjem til mig. Den har vi så åbnet i dag.

Om jeg fatter at folk kan drikke det! Det lugter afskyeligt og smager som Jenka-tyggegummi. Sådan en vammel og meget kunstig smag. Og så har vi endda over en liter af stadset!

Nu må vi se om der er nogen af flyttefolkene der kan lide det i morgen. :)

Så er det i morgen. Og jeg synes bare vi mangler SÅ meget. Jeg har lige været rundt i butikkerne og hente blomsterbakker. Altså de sorte plastikbakker der står blomster i. De er rigtig gode, når man skal transportere mange blomster og planter. Og vi har et par stykker af den slags.

Men vi skal nok nå at være klar. Kåre er lige ved at gøre serveren klar til flytning. Den skal på ferie hos en af Kåres kollegaer, mens vi flytter. Vi kan jo ikke have alt for meget nede-tid, vel?

Nå, jeg må hellere komme i gang igen.

torsdag den 22. marts 2007

Well, better late than never. Sidste onsdag var jeg på hospitalet med stofskiftet igen. Tallene var komplet uændrede. Og de skulle altså være faldet! Så jeg tager stadig 30 mg thiamazol om dagen.

Næste kontrol er næste onsdag og så håber jeg altså at der er sket noget.

Men det er vældig hyggeligt. Lillesøster går til kontrol samtidig, så vi følges ad. Når vi bor så langt fra hinanden, ses vi ikke så tit. Så når man alligevel skal rende på hospitalet hver anden uge, er det rart at gøre det sammen. :)

Etiketter:

onsdag den 21. marts 2007

Siri fandet denne lækkerbidsken på aftenturen og bar den selv
hele vejen hjem. Straks vi kom hjem, gik hun ind på husets
eneste tæppe og gav sig til at gnaske på den.


Efter aftensmaden havde hun dog tid til at give mig et knus.
En meget kærlig hund, hende Siri.



Stormen den anden dag væltede en påskelilje, som jeg
tog ind og satte i en vase. Jeg synes den er rigtig flot, så
jeg benyttede lejligheden til at lege lidt med Photoshop.

I dag er en god dag.

Det er forårsjævndøgn, så i dag er natten og dagen lige lange. I morgen er dagen længst. Og det er jo skønt.

Og ny forskning har vist, at chokolade er særdeles sundt. Man lever længere, får fastere bryster, større sexlyst og mindre risiko for hjertekarsygdomme og åreforkalkning. Det er dog kun den mørke chokolade der har så positiv effekt. Men gæt om jeg skal ned og købe lidt chokolade?

tirsdag den 20. marts 2007

En far har tænkt lidt over det der med børn og fulde folk. En læsning værd. enfar.dk

Jeg er kvinde. Hvis jeg engang får børn, vil jeg amme dem, hvis jeg kan. Men at kræve at man har ret til at amme alle steder, det er altså for meget.

Jeg snakker naturligvis om de cafeer i København, som har valgt at forbyde amning. Det kan jeg sådan set godt forstå. Et barn der gylper ud over nabobordet, er altså ikke specielt appetitvækkende. Det vil i hvert fald få mig til at forlade stedet.

Sisse Holmstrup mener at det er skandaløst og at der bør laves en lov, så amning ikke kan forbydes. Hvis ikke, vil hun bringe det for menneskerettighedsdomstolen. Det er nemlig en menneskeret at give sit barn mad. Det minder mig lidt om mig selv da jeg var en 5-6 år. Jeg ville bringe mor og far for menneskerettighedsdomstolen, fordi jeg ikke måtte få pandekager til aftensmad.

Naturligvis er det da en menneskeret at måtte give sit barn mad, men det er ikke en menneskeret at gå på cafe! Og det er altså ikke nødvendigt at sidde på en bænk i parken midt om vinteren, for at amme, som Sisse Holmstrup mener er alternativet.

Jeg har hørt om cafeer og restauranter, som har et ammerum med et par gode stole man sidder godt i. Det er en fantastisk god ide og er da klart et eksempel til efterfølgelse. Men det er altså ikke en menneskeret at kunne amme hvor som helst.

For slet ikke at tale om de kvinder, der kan finde på at skifte deres barn på et bord i en fyldt cafe. Den slags hører altså til på toilettet!

Og lige for en god ordens skyld: Jeg har ikke noget mod at folk ammer, heller ikke når jeg ser på det. Faktisk synes jeg det er hyggeligt. Men at kræve en lovændring er altså lidt overdrevet.

mandag den 19. marts 2007

Jaaa. Nu er Kåre kommet hjem til os igen. Det var en hård omgang. Der er nemlig snestorm i det nordøstlige USA.

Han nåede omkring både New York og Philadelphia inden han kom til Frankfurt. I Frankfurt kom han så ca. 3 minutter for sent til flyet til Billund, fordi flyet fra USA var forsinket. Men endelige kunne vi hente ham i Billund.

Nu er spørgsmålet så bare hvor baggagen er?

søndag den 18. marts 2007

Inspireret af Alfalfa kommer jeg til at tænke på alle de dejlige oplevelser vi har haft i Schweiz. Den jeg helt specifikt kom til at tænke på, skete i sommeren 1988, hvor jeg lige var blevet 10 år.

Franziska og jeg var ude at gå en tur i Jegensdorf. Franzi er et års tid ældre end mig. Vi gik nede ved en stor karpedam og jeg finder et trug med en hane med vand. Jeg læser på skiltet at der står noget og jeg forstår da at trinkwasser betyder drikkevand. Så jeg drikker glad af vandet. Franzi opdager det ikke, men senere finder jeg ud af hvad kein betyder. Nå ja, jeg blev da ikke syg.

Jeg vil altså snart derned igen. Altså til Belalp. Jeg spurgte mor og far om ikke de savner det, men det gør de ikke. Mærkelige mennesker.

Bare duften, når man går ud af tovbanen. Og køernes klokker, når de kommer forbi hytten. At sidde med fødderne i det iskolde vand i Fars Sø (eller Lütgersee, som den hedder på kortet). At sidde på bænken ved ishuset og klappe en ko der kommer for at drikke. At se en million haletudser i loftet, når man går i seng, fordi man har set så mange af dem i løbet af dagen. At gå nede i slugten ved Salamandersøen. At måtte skubbe til en flok kvier, for at komme ud til Nessel. Sidde i solen og spise sin frokost. Se nonnerne, når de kommer op for at samle urter. Og hvis man er heldig, at se et murmeldyr. Eller endnu heldigere, så man ser en gemse. :)

torsdag den 15. marts 2007

Hvem har dog fået den dybt åndsvage ide, at IE skal sige lyde hver gang man klikker på noget? Det er dog det mest irriterende.

Når man starter med en ny computer eller geninstallerer den gamle, så er der godt nok meget der skal gøres. Og når man så ved at man skal gøre det hele om igen, når DVD'en med Vista kommer, så gider man egentlig ikke gøre så meget.

Så jeg har en switch mellem de to computere, så jeg kan bruge den nye til bladet og den gamle til alt andet. Meget praktisk.

Og hvorfor er det, at man ikke kan tage sig sammen til at gå i seng, når ens mand ikke er hjemme?

onsdag den 14. marts 2007

Ummm. Jeg elsker duften af nyt hardware!

Jeg har lige været ude og købe en HP m7570 til FNUG. Den skal bruges til at sætte FNUG-Bladet op med, så den er udstationeret her hos mig.

Men jeg må først lege med den, når jeg har ryddet køkkenet op og taget opvasken! Så jeg må hellere komme i hak.

tirsdag den 13. marts 2007

Så er jeg græsenke for en uges tid igen. Kåre er blevet sat på en lufthavnsbus til Billund og skal videre til Cornell University i staten New York. Jeg glæder mig til at se billeder, campus skulle nemlig være fyldt med floder, vandfald og kløfter.

Stakkels Siri. Normalt spiser hun Olivers, men vi gider ikke skulle bestille 60 kilo og så skulle slæbe dem med når vi flytter. Så vi har købt noget billigt noget til hende. Og det er altså ikke godt nok.

Der kommer alt for meget ud i den anden ende, hun kan ikke rigtigt lide det og spiser ikke så meget som hun plejer. Så jeg må nok hellere tage ud og købe noget kvalitet til hende i dag. Vi kan jo ikke have at mit scoretrick sulter, når nu jeg skal være alene hjemme i en uge, vel?

mandag den 12. marts 2007

Jeg skal altså til at tage Siri noget mere med ned i byen.

Tænk, jeg er blevet lagt heftigt an på i dag. Jeg mener, mig?

Mig og Siri var på vej til at krydse en vej og ville lige holde tilbage for en cyklist. Men nej, fyren stoppede for os og sprang af cyklen for at snakke med os.

Først var det snak om kræet, men han fik da også lige spurgt om jeg var alene med hende. Det giver lige et selvtillidsboost af format. Rigtig hyggeligt. At han så ikke lige på nogen måde var min type, er jo lidt lige meget.

En anden fyr var meget imponeret over at jeg, som pige, kunne klare så stor en hund. Han skulle bare vide, at hendes normale aktivitetsniveau er SNORK. I går aftes kørte jeg faktisk over hendes hale, men hun snorkede glad videre. Jeg tror faktisk at hun har et bedre sovehjerte end mig.

Og så har jeg set på computere både det ene og det andet sted. Det ene sted var sælgeren arrogant som bare, og det andet sted var det en sød og meget hjælpsom sælger. Desværre var den arrogantes tilbud bedre end den flinkes.

Nu må vi se hvad det ender med. Det er heldigvis ikke mig selv der skal betale, så det er også andre der skal tage den endelige beslutning.

søndag den 11. marts 2007

Dette er en jubilæumspost. 100 gange har jeg postet på denne blog og det skal fejres med nogle gode forårsbilleder. De sidste 3-4 dage har jeg ikke haft strømper på i sandalerne og det er mine tæer meget glade for. Og i dag er det første gang jeg ikke har haft jakke på, på Siris morgentur. SKØNT!

Siri er som sædvanligt ude det meste af tiden, men hun synes efterhånden det kamera er ved at være lidt belastende. Kedelig hund. Jeg tror hun er træt af alt det hurlumhej med kasser og den slags.

Vi er nu over halvvejs med at pakke bøger ned. Men alt det andet mangler stadigvæk. Men der er jo goood tid, der er 14 dage til endnu. Om 14 dage ville vi sikkert ønske, at vi gik efter den meget minimalistiske boligstil uden noget som helst overflødigt. Og det vil vore familie og venner sikkert også.

Jeg glæder mig nu, specielt til det er overstået. Flytninger er altså ikke det bedste jeg ved.

Og så lige en god nyhed: Årsopgørelsen er kommet og vi har fået en pæn sjat til flytningen. Se, det er rart.

lørdag den 10. marts 2007

I torsdags var jeg så oppe på øjenafdelingen og få tjekket øjnene grundigt. Jeg havde desværre ret i, at mit synsfelt ikke er som det skal være. Jeg mangler noget øverst på venstre øje.

Men mit syn er noget kun nedsat. Ting jeg plejer at kunne se helt klart, var sløret for mig. F.eks. er det svært at se forskel på P og F når man ikke rigtigt kan se. Det samme gælder D, O, G og Q. Desværre er der ikke rigtig noget at gøre ved det.

Hun lavede en rigtig ond undersøgelse. Hun dryppede et eller andet i mine øjne og så udvidede pupillerne sig helt vildt. Man kan kun se verden som noget sløret noget. Jeg fik et stykke papir i hånden med en ny tid. Jeg kunne godt se at der var noget, ikke mere.

Ane Marie (øjenlægen) er ikke helt sikker på om det er stofskiftet eller gigten. Men vi satser på stofskiftet, så kan det nemlig være, at det går over.

Hendes bedste forslag var at jeg prøvede et par briller med +1. Det virker bare ikke. ØV. Men jeg fik en ny tid i starten af maj, så må vi se om ikke det er blevet bedre. Det håber jeg godt nok meget kraftigt. Det her er altså ikke sjovt.

Etiketter:

Jeg vil også være med. Rundt omkring i blogland skriver folk om 25 ting de glæder sig til. Og da jeg glæder mig rigtig meget i tiden, vil jeg også være med.
  1. Søndag den 25. marts, hvor vi flytter til vores nye hus. Eller måske snarere mandag, hvor vi er flyttet?
  2. At komme ud med Siri i dag. Vejret er fantastisk.
  3. At komme i seng i aften og høre med til Kitty, Nathan og Bartimæus.
  4. Til 21. juli.
  5. Til 13. juli.
  6. Min lillesøsters bryllup.
  7. Lone og Jans bryllup.
  8. En tur i sommerhuset til sommer
  9. At sidde med en god bog på terassen i vores nye hus.
  10. At få en lille køkkenhave. Jeg købte allerede frøene sidste efterår.
  11. En masse gode gåture med Siri og Kåre i skovene omkring Ulstrup.
  12. At få "min" nye computer hjem.
  13. Til på mandag, hvor vejret skal blive helt godt.
  14. At komme ned på Den Permanente og bade igen.
  15. Til FNUGs forårskursus.
  16. At læse det Cosmopolitan Tomas havde med hjem fra England til mig.
  17. At se om der er noget spændende i postkassen i dag.
  18. At få hængt alt vores sengetøj ud i haven til luftning.
  19. At få et ordentligt tørrestativ, så jeg kan tørre store ting udendørs.
  20. At alting springer ud og det bliver rigtig forår.
  21. Mit nye bibliotek. Altså mit eget bibliotek, ikke et offentlig bibliotek.
  22. At komme på hospitalet på onsdag og få at vide, at jeg pludselig er helt rask.
  23. Næste kærlige puffen og slikken af Siri.
  24. At vågne klokken 4 om morgenen og høre fuglene synge udenfor vinduet.
  25. Til det bliver jul og vi skal til at sælge juletræer igen. :)
Der er mange ting at glæde sig til. Men nu vil jeg starte med punkt 2!

fredag den 9. marts 2007

Dansk Folkeparti vil have at man skal vente med at have sex til man er gift, eller i hvert fald i et fast parforhold. Der skal lægges vægt på afholdenhed i seksualundervisningen og sex skal forbindes med loyalitet og troskab.

Jeg kan ikke lade være med at lave en hurtig billedsøgning på Louise Frevert, der jo er medlem af både folketinget og Københavns Borgerrepræsentation. Det er ikke ligefrem afholdenhed man tænker på, når man ser de billeder!

TV-Avisens indslag om det i går aftes sluttede med et billede fra DFUs hjemmeside, hvor de sælger kondomer. Det er der trods alt lidt fornuft i.

Personligt tror jeg ikke at moraliseren om afholdenhed er vejen til flere unge medlemmer af Dansk Folkeparti.

onsdag den 7. marts 2007

Er det da helt umuligt at sortere sine kontakter i Windows Live Messenger på en fornuftig måde. Jeg mener, enten skal man sortere i om folk er online eller offline eller så skal man sortere i grupper. Men hvis man sorterer i grupper, så får man både dem der er online og dem der er offline. Og når jeg nu bare gerne vil have folk delt op i grupper, men kun se dem der er online, hvad skal jeg så gøre?

Hjælp en stakkels, svag kvinde, der ikke har forstand på den slags!

Jeg sidder lige og læser Silles blog og hører en god gang Metallica. Hvor gad jeg bare alt for godt til koncert ude på Vestereng til sommer. 13. juli vil jeg sidde hjemme og ønske jeg stod sammen med 44.999 andre folk og skråle løs. Eller alternativt ville jeg ønske at jeg var i England, hvor Harry Potter and the Order of the Phoenix har præmiere.

Men jeg ender sikkert med at sidde hjemme i haven i Ulstrup og genlæse de første seks Harry Potter-bøger, og vente på at Harry Potter and the Order of the Phoenix har præmiere i Danmark og at Harry Potter and the Deathly Hallows kommer 21. juli.

tirsdag den 6. marts 2007

Nu har sygeplejersken lige haft ringet fra hospitalet. Jeg skal til undersøgelse på øjenafdelingen torsdag klokken 1230. Det er simpelthen imponerende. Jeg ringede i går eftermiddags, fik en tid hos stofskiftelægen nu i formiddags og har en tid hos øjenlægen på torsdag. Dejligt.

Så må vi se hvad der skal ske. Jeg er desværre bange for at de begynder at snakke om binyrebarkhormoner. Det er altså noget skidt at stoppe i kroppen. Men det er jo heller ikke rart at have problemer med at se.

Etiketter:

mandag den 5. marts 2007

Mine øjne er godt nok billige. Ikke nok med at de er grusede, men mit syn er også sløret og jeg har svært ved at fokusere.

Så jeg ringede op på hospitalet og har fået en tid i morgen formiddag. Så må vi se hvad der kan gøres, hvis der kan gøres noget.

Men det er godt nok trist, ikke rigtigt at kunne læse. Hverken i en bog eller på skærmen. Min verden ser ud nogenlunde som billedet her ser ud for "raske" mennesker. Ret upraktisk, ikke?

Jeg tror nok, at det der sker, er at musklerne bag øjet hæver op og så trykker de på synsnerven. Så de signaler der kommer fra øjet gennem synsnerven op til hjernen, bliver forstyrret af trykket på nerven.

Etiketter:

søndag den 4. marts 2007

Jeg er SÅ træt af mine øjne. Jeg har svært ved at fokusere, de føles som om nogen har tapetseret øjenlågene med sandpapir og de giver mig hovedpine. Møgøjne!

I weekenden har jeg været på tillidsweekend med FNUG. Det var hyggeligt at møde folk, det er jo ikke så tit vi ser hinanden, når vi bor rundt om i hele landet. Siri var glad for at se mig igen, da jeg kom hjem sent i går aftes. Det er nu hyggeligt at komme hjem til sådan et glad kræ.

I dag har vi været på genbrugsstationen med en masse affald og jeg har lige lagt dej til burgerboller til aftensmaden.

Sidste onsdag var et par venner på besøg og jeg havde bagt vandbakkelser og lavet hindbærcreme til. Det smagte ret godt. Hvis nogen skulle have lyst, så er opskriften her:

Vandbakkelser
  • 100 gram margarine
  • 100 gram mel
  • 2 dl vand
  • 3 æg
Æggene piskes sammen. Margarine og vand bringes i kog og melet piskes i. Det tages af blusset og æggene røres langsomt i, til dejen er glat. Ovnen varmes op til 225 grader og dejen sættes med to teskeer i klatter på bagepladen. De skal have en halv times tid ved 200 grader. Og her kommer så det besværlige: Ovnen må UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER åbnes de første 20 minutter. Når man tror de er ved at være færdige, åbner man ovnen hurtigt og hiver en ud. Hvis ikke den falder sammen, så er de færdige. Falder den sammen, skal de have lidt længere.

Hindbærcreme

  • 100 gram hindbær
  • En kvart piske
  • 2 spiseskefulde creme fraiche
  • Evt. lidt flormelis
Fløden piskes godt stiv, hindbærrene mases og røres i sammen med creme fraichen. Så skal det bare smages til med lidt flormelis.

Så klipper man siden op på vandbakkelserne og kommer en god klat creme ind og serverer det. Og så er alle glade.

Velbekomme.

Og nu vil jeg ud og se til min dej, så vi kan få noget aftensmad.